Uitslag Rabo Clubsupport 2019

Uitslag Rabo Clubsupport 2019

– Persbericht Rabobank Horst-Venray –

Finaleavond Rabo ClubSupport

Tijdens een drukbezochte en feestelijke Rabo ClubSupportavond op maandag 21 oktober ontvingen de aanwezige leden van verenigingen en stichtingen in de Schouwburg van Venray een cheque ten behoeve van hun club. Jaarlijks ondersteunt Rabobank Horst Venray met deze campagne het verenigingsleven in de gemeenten Horst aan de Maas, Venray, Well en Wellerlooi.
 
Op de finaleavond van Rabo ClubSupport werd bekendgemaakt dat 8.293 leden van Rabobank Horst Venray op 464 clubs hebben gestemd. Ieder lid had vijf stemmen te vergeven en iedere stem was € 3,76 waard. Stichting Mart Roeffen in Grubbenvorst kreeg de cheque met het hoogste bedrag uitgereikt: € 1.441,- gevolgd door Stichting Vrienden Hospice Zenit in Venray (€ 1.418,43), Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide (€1.361,99), Stichting Vrienden Hospice D’n Doevenbos te Horst (€1.339,42) en KBO afdeling Horst (€ 1.260,41).
 
“Met Rabo ClubSupport, het Coöperatiefonds en het traject Samen voor de Gezondste Regio ondersteunen we deze mooie regio”, aldus directeur Edwin de Bruijn. “Met Rabo ClubSupport reiken we ieder jaar een deel van onze winst uit aan de lokale verenigingen en stichtingen. Dit jaar is het totaalbedrag € 155.000,-, waarbij iedere aanwezige club ten minste € 50,- ontvangt.”
 
Op de finaleavond werd ook aandacht geschonken aan vrijwilligers over de lokale clubgrenzen heen. Zo vertelde Xavier Friesen enthousiast over zijn project ‘Bouwstenen in Zambia’ waar hij zich al vanaf zijn elfde voor inzet. Hay Emonts lichtte toe wat hij zo mooi vindt aan het verbinden van mensen en het elkaar verder helpen.
Na enkele muzikale intermezzo’s zette kwartiermaker Rob van Lieshout kort uiteen wat het traject Samen voor de Gezondste Regio inhoudt. En Willy Hubers riep jongeren op zich te melden voor een bestuursfunctie in een vereniging. “Het verenigingsleven heeft jongeren nodig. We moeten er samen voor zorgen dat het de moeite waard blijft om hier te blijven wonen, werken en recreëren.” Aan het einde van deze feestelijke avond, die werd gepresenteerd door cabaretière Karin Bruers, bedankte Edwin de Bruijn alle aanwezigen en wenste ieder verenigingslid veel succes met het behalen van gestelde doelen. “Op deze wijze geeft Rabobank Horst Venray geld terug aan de lokale gemeenschap. Samen vieren we de winst.”
 
Bijgaand de resultaten van de Americaanse verenigingen. Benieuwd naar de uitslagen van alle clubs? Kijk dan op www.rabo-clubsupport.nl/horst-venray 
    
Vlooienmarkt 2019

Vlooienmarkt 2019

Zoals ieder jaar organiseert Jong Nederland America een grootschalige vlooienmarkt. Deze zal dit jaar gehouden worden op zondag 13 oktober bij Blokhut Ôs Thoês gelegen aan de Kerkbosweg 34 te America. Voor het houden van een vlooienmarkt zijn er natuurlijk ook vlooien nodig. Deze worden op zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 18.00 uur bij u opgehaald. U hoeft de vlooien niet buiten te zetten want we bellen persoonlijk bij u aan. Wij verzoeken u alleen goede en bruikbare spullen klaar te zetten. In verband met hoge afvoerkosten willen we de volgende spullen niet ophalen:
– slecht/niet werkende computers en TV’s
– koelkasten
– inmaakglazen
– overig witgoed
Heeft u veel spullen en bent u in de gelegenheid om het zelf te brengen, dan wordt dit erg gewaardeerd. Dit kan zaterdag van 10.30 uur tot 15.30 uur.

Natuurlijk bent u zondag 13 oktober vanaf 13.30 uur van harte welkom om de vlooien van eigenaar te laten wisselen.
Tot dan!

Priësoêtreiking Carnavalsoptocht – Carnavalsbal 2019

Priësoêtreiking Carnavalsoptocht – Carnavalsbal 2019

Noa d’n optocht vaan moandag 4 maart waas de priësoêtreiking en aansloêtend een groêts Carnavalsbal in De Bondszaal. De Erikakapel en Joekskapel Mekkeluk Zát zurgde vur de juuste sfeer in De Bondszaal,  veurafgoand en tijdes de oêtreikingen. Jeugdpreens Marcel III en Jeugdprinses Sanne I reikte de priëze oêt aan de kiender, Preens Sven I en ziën adjudante Lars en Joey deeje dit beej de groête meense.

Oêtslaag Kinderen

Eenlinge
1. Pho.ebe – Postcodeloterij Miljoenenjacht   —> Ok winnaar van de Groête Wisselbeaker !!!
2. Jo.ni – Glasvezel / WiFi

Duo’s
1. Sv.en en St.an – Vaandaag 1x11

Groepe
1. Te.un, Ko.en, Ti.es, Se.m, Bow.dy (Zoëy) – Hub van Doorne evenement
2. Br.am, Mi.lan, Iw.an, Si.em – Spek en Bonen
3. Fl.oor, Ai.cha, Sa.ar – Kappers

Oêtslaag Volwassene

Eenlinge
1. An van der Sterren – Non Kloostertuin
2. Daantje de vaandeldrager – V.C.K.B.B. (Visclub Kabroeksebeek)

Duo’s


Kleine Groepe

1. De Drie Miepen – Wachte op ut letste nummerke
2. De Kienvrouwlie – De letste kienaovend
3. Fam. Gretener – Kabouter met de vut

Groête Wages
1. Paradetreiërs – Duckrace
2. Weej vaan die 3 joar op reej – Duckrace
3. VC Vollegaas (Joey en vrienden) – Kabaal
4. Keet Lorbaan – Groene stroom

Groête Groepe

1. Marco en zien naat tasje – Waat en geknip in America
2. De vrouwlie ván….. – Weej ziên wer de zak, wâsse, striêke, ôs manne wér strak in pak
3. De Zwarte Plak – Kienen in de zaal is ni mier

Noa afloêp vaan de priësoêtreiking kwoam Fieëstband Sjloetingstied de bühne op. Zeej zurgde same met DJ Tik Tak Theo vur een geweldig moëj fiësje noaderhand in de zaal. De Bondszaal was gewoon te klein, want het dak ging er af….

Bekiêk en douwnlood waat foto’s vaan de priësoêtreiking en het aansloêtende Carnavalsbal via Google Foto’s.

 

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2018

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2018

Op 14 juni 2018 vond in de Schouwburg van Venray de Finale-avond plaats van de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze feestelijke avond kregen de aanwezige verenigingen en stichtingen een cheque uitgereikt. In mei konden de meerderjarige leden van de Rabobank Horst Venray hun stem uitbrengen op de clubs in de regio die zij een warm hart toedragen. Des te meer stemmen een club kreeg, des te groter het bedrag dat de club tijdens de Finale-avond ontving. Het bedrag van € 150.000 is verdeeld over ruim 493 clubs. Iedere stem is € 2,95 waard. De clubs die naar huis gingen met de hoogste bedragen zijn:

– Speeltuin Mart Roeffen Grubbenvorst € 2.458,10
– Hospice Zenit Venray € 2.434,46
– Harmonie St. Catharina Leunen € 1.119,73

De uitslag!
Op het einde van de avond ging er In totaal € 3.672,15 mee naar America. Hieronder staan de Americaanse clubs vermeld, met het bedrag dat de leden van de bank hen hebben toebedeeld. De volledige lijst is te downloaden via Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2018.

De Nacht van het Dorp 2018

De Nacht van het Dorp 2018

Op zaterdag 21 april 2018 vond de Nacht van het Dorp plaats in America, een groot “Open Huis” voor verenigingen, organisaties en particulieren. Maar liefst 26 deelnemers op 12 verschillende locaties in het dorp waren er te bewonderen. Een grootse happening in ons dorp waarbij met tussen 17.00 en 22.00 uur de diverse locaties kon bezoeken. De deelnemers toonde ieder op geheel zijn eigen wijze waar ze trots op zijn. Voor ieder wat wils.

Vanaf 22.00 uur was het te doen in De Bondszaal, daar vond eerst een tombola plaats met leuke prijzen, van diverse lokale ondernemers en deelnemers van de Nacht van het Dorp. De avond werd afgesloten door een optreden van rockcoverband Pigtail (met Americaanse artiesten) in De Bondszaal. Deze Afterparty ging tot diep in de nacht door, waardoor we met recht kunnen spreken van een heerlijke Nacht van het Dorp!!!

De organisatie die in handen was van Stichting Brood op de Plank, JongNL, Jong Nederland America en OJC Cartouche kijkt terug op een geslaagde nieuwe activiteit voor en door ons dorp. En wat vond u hiervan?

O.a. Marco Hesp, Hay Mulders, Alice Gubbels-Eenhoorn en Jacqueline Versleijen maakte foto’s van deze grootse activiteit. Deze zijn te bekijken en te downloaden via Google Foto’s. Hieronder ook filmpjes van de opening en één van de optreden door Streetdancegroep Hosema op het schoolplein.

Meer info ook op:
www.nachtvanhetdorp.nl
www.inamerica.nl/nachtvanhetdorp/
www.facebook.com/nachtvanhetdorp.america/
www.hallohorstaandemaas.nl (foto’s)

 

 

 

 

Eenden invasie in America

Eenden invasie in America

America, het normaal altijd zo lieflijke dorpje in Noord-Limburg heeft er sinds kort een aantal bewoners bij. Vreemde eenden in de bijt, kunnen we wel zeggen!

Want wie de laatste week goed opgelet heeft ziet dat er op diverse plaatsen in het dorp een aantal eenden zijn neergestreken. Niet zomaar langs de beek of op een andere plaats waar je deze kwekkende beestjes normaliter zou verwachten, maar op hoogte! De gemiddelde Americaan heeft waarschijnlijk al bij zichzelf gedacht: “zie ik ze nu vliegen?”, maar niets is minder waar! Want ondanks dat wel bekend is dat eenden inderdaad kunnen vliegen, zitten deze eenden er nogal stilletjes bij. Op eenzame hoogte, wel te verstaan!

Maar waarom dan? Wie haalt het in zijn hoofd om een aantal eenden zo te temmen dat ze dagenlang onaangeroerd op een lantaarnpaal blijven zitten?

Stichting Het Beukenhof, de stichting achter de renovatie van het voormalige openluchttheater, is het brein achter deze ludieke actie. Om geld in te zamelen voor de totstandkoming van een nieuwe dierenweide, natuurspeeltuin en openluchttheater organiseert de stichting op kermismaandag 2 juli een Duckrace bij Boëms in de Beak.

Wil jij Stichting het Beukenhof steunen in de realisatie van de plannen? Dat kan! Doe mee met de Duckrace en maak kans op mooie prijzen. Meedoen is heel eenvoudig: voor slechts € 2,50 per stuk kan je bij de diverse verkooppunten eendjes kopen en zo het Beukenhof steunen.

Op kermismaandag 2 juli om 17.00 uur worden alle verkochte eenden bij Café Boëms Jeu in de beek “losgelaten” en kan de race beginnen! Wellicht komt jouw eendje wel als eerste over de streep…

De eendjes zijn ook op 21 april verkrijgbaar tijdens de Nacht van het Dorp in America. En vanaf dan zijn ze ook verkrijgbaar bij:
– Café Boëms Jeu
– Dagwinkel America
– Ine Derks-Haegens

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies", dit om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen, of u klikt op "Accepteren" hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten