Computerclub America
Sinds het voorjaar van 2010 wordt er computerles gegeven door een actief groepje van vrijwilligers, opleiders en zogenaamde buddy’s. Eerst onder de naam “Senioren aan de Computer” later als “Computerclub America”.

Aan verschillende groepen werden de beginselen van het computeren bij gebracht. Denk aan e-mailen, internetten, typen in Word en diverse kleine spelletjes.

Een deel van de beginners ging daarna nog verder om bijvoorbeeld te skypen en foto’s te bewerken en te ordenen. Er is toen veel geleerd door iedereen.

Gevorderden
Eén groepje van ongeveer 5 tot 7 deelnemers is na de grondbeginselen door gegaan als “gevorderden”groep. Zij komen nu om de 2 weken op vrijdagmorgen (van oktober t/m mei) bij elkaar en bespreken dan de “problemen” waar men zoal tegen aan loopt tijdens het computeren.

Wat doe je met die melding, daar rechtsonder in beeld?
Hoe houd ik mijn computer up-to-date?
Hoe werkt Facebook?
Hoe is mijn Google ingesteld?
Moet ik iets aanpassen? En hoe dan?
Hoe maak ik notulen in Word?
Wat kan ik met Excel?

Altijd wel een vraag te bedenken om over een actueel (gezamenlijk) “computerprobleem” te praten en dit op te lossen, dus……

Aansluiten
Kunt u ook wel wat computeren, maar heeft u toch nog af en toe een vraag? Doe dan gerust mee met ons.

Heeft u een eigen laptop, neem deze dan gewoon mee. Is net zo makkelijk. Heeft u een vaste computer, ook geen probleem. Wij hebben bij de lessen ook extra pc’s staan.

Voor vragen hierover, neem dan contact op met Marco Hesp via 06-51554717.

 


Examen
Wat weet jij allemaal van de computer?
Doe ook eens het Examen 2023 via een Google Formulier.

Heel veel succes gewenst.

 

 

 

 

 

.