Dorpscoöperatie America
Logo America dat Stiet_Dorpscooperatie America
Motto: America dat stiët, ma neet zonder oow !!

Goede voorzieningen, gezamenlijke activiteiten en mogelijkheden om te ontmoeten zijn belangrijk. Sprekende voorbeelden hiervan zijn de Dorps-Dagvoorziening en het project Vervoer in America (VIA) dat van start is gegaan. Maar daarnaast organiseren we ook de Computerclub en de AED-cursussen voor Americanen evenals Koersbal en Eetpunt. Deze activiteiten draaien volledig op vrijwilligers. En sinds 2019 valt ook Buurtvereniging De Perdsvotten onder de DCA!

Om o.a. deze activiteiten bestuurlijk onder te brengen (financiën, administratie, verzekeringen etc.) is de Dorpscoöperatie America (DCA) opgericht. Wellicht kunnen in de toekomst meer activiteiten hierin ondergebracht worden. Zoals de naam al zegt, is een coöperatie een samenwerking voor en door leden. Uiteindelijk willen we dat zoveel mogelijk inwoners van America lid worden, als deelnemer aan activiteiten, als vrijwilliger, of als ondersteunend lid. Via Het Peelklokje houden we u op de hoogte over de opzet en de plannen van de DCA.

Het oprichtingsbestuur van de coöperatie werd gevormd door Gerd Hendrix, Angela Janssen, Ger van Ginkel en Jac Thijssen.
Dorpscoöperatie America is nu onderdeel van de Vitaliteitscoöperatie America Left,
Het huidige bestuur bestaat uit Kelly Kusters, Peter van der Coelen en Hay Mulders.

Op dit moment zijn wij naarstig op zoek nieuwe mensen die DCA willen versterken.
U leest hier meer over in deze Noodkreet van het DCA. Wellicht iets voor u?

Vragen kunt u stellen via het contactformulier van Vitaliteitscoöperatie America Left.