Intocht Sinterklaas 2023

Intocht Sinterklaas 2023

Op zondag 19 november is Sinterklaas met zijn Pieten weer op bezoek geweest in ons mooie America. Al voor twee uur werd duidelijk dat Sint zou gaan komen: vanuit alle straten in America stepten Pieten rond, om de kinderen van America mee te nemen naar de Turfstèker. Even later kwam Sinterklaas aan op een motor met zijspan.

 
Na een muzikale noot van Joekskapel ‘Mekkeluk Zát’ nam Sinterklaas de kinderen in een grote stoet mee naar het mooi versierde Beukenhof. Onderweg hingen de vlaggen uit en vonden we de boot met daarin alle cadeautjes. Gelukkig hebben de Pieten deze droog aan de kant gekregen. In het Beukenhofje werd een gezellig feest met elkaar gevierd. Lei werd nog even in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig jubileum bij het Intochtcomité, een knappe mijlpaal!
 
Op mooie muziek hebben de kinderen van America te gekke dansjes laten zien. Top gedaan allemaal! Sinterklaas had aan het einde van de middag nog een mooi cadeautje voor ieder kind. De kinderen van groep 7 en 8 hadden in de Soos een leuk feestje. Met de Pieten werd er bingo gespeeld en gejoeld met chocolade munten.
 

Wij willen iedereen enorm bedanken die mee heeft geholpen om dit Sinterklaasfeest weer goed te laten slagen.
Hopelijk allemaal tot volgend jaar!

 

Hartelijke groeten,
Het Intochtcomité
 
 

 

Google Foto’s

 
Sinterklaas komt weer naar America

Sinterklaas komt weer naar America

​Hallo kinderen van America,
Ook dit jaar hebben we weer goed nieuws ontvangen uit Spanje van Sinterklaas! Hij is wederom van plan om het mooie America te bezoeken.

Het is nog wel de vraag hoe Sinterklaas en zijn Pieten naar America komen in verband met de stikstofcrisis. De stoomboot moet nog door de APK roetveeg meting, maar gelukkig loopt zijn paard niet op diesel! Toch zorgt ook dat beest voor CO2 uitstoot…

 

We zijn benieuwd hoe de Sint met zijn Pieten dit jaar weer naar America zullen komen! Op zondag 19 november staat het bezoek van Sinterklaas aan America op de planning. Om 14.00 uur verzamelen we bij de Turfstèker aan de Schiksedijk. Daar verwelkomen we Sinterklaas en zullen we na een rondje America een leuke middag gaan beleven!

 

Deze middag zal bij goed weer voortgezet worden in Het Beukenhof en bij slecht weer in de Blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America. Houd hiervoor een paar dagen van tevoren deze Facebookpagina en Isy in de gaten.

De kinderen van groep 7 en 8 mogen dit jaar weer naar OJC Cartouche. Daar zullen jullie een gezellige middag hebben samen!

 

Er zullen weer net als vorig jaar naamstickers uitgedeeld worden op de verzamelplek bij de turfstèker. Zelf een naamkroon o.i.d. maken mag natuurlijk altijd!
Ook mogen de kinderen weer thuis een liedje/dans oefenen zodat ze dit, samen met hun leeftijdsgenootjes, kunnen voordragen voor de Sint. Dit betreft de volgende liedjes per leerjaar;
Leerjaar 1-2 en de peuters; “De pieten mega dans” https://www.youtube.com/watch?v=lNsSZ0659Ok
Leerjaar 3; “De pietendans” https://www.youtube.com/watch?v=UttvH1DGspY
Leerjaar 4; “De pietengym” https://www.youtube.com/watch?v=mSXEaARk-2I
Leerjaar 5; “Superfan” https://youtu.be/5690LF5NGXw
Leerjaar 6; “Juichen voor de Sint” https://www.youtube.com/watch?v=t_6Bjtnm3tE

Wij hopen op veel creativiteit en enthousiasme, zodat we er samen een leuke middag van kunnen maken.

 

Groetjes van het Intocht comité America

 

Sinterklaas zou het leuk vinden om zo veel mogelijk kinderen uit America weer te zien dit jaar!
Jong Nederlanders snoeien bij kikkervijvers

Jong Nederlanders snoeien bij kikkervijvers

JNA Snoeidag 2023 – Kikkervijvers Putweg

Vanmorgen trokken 51 jeugdleden, 17 leiders en ouders van Jong Nederland America en 3 vrijwilligers van Stichting Landschap Horst aan de Maas weer het bos in bij de kikkervijvers aan de Putweg (achter de visvijver) langs het Turfstekerspad. Die kikkervijvers (poelen) zijn de laatste jaren helemaal dicht gegroeid met bomen, waardoor er bijna geen zonlicht meer op de vijver schijnt. Dit is niet zo goed voor de waterkwaliteit en dus ook niet voor het leven in deze poelen. En wij hebben vandaag dus weer voor wat licht in de duisternis gezorgd.

De ochtend begon met enkele veiligheidsinstructies door Jos Claessens van Stichting Landschap Horst aan de Maas en het uitdelen van wat werkhandschoenen en gereedschap. Samen met Aggie en Ton van de stichting verdeelde iedereen zich in groepjes rond en vooral ook achter de kikkervijver, daar waar het zonlicht vandaan komt. En al snel hoorde je het bekende “van onderen” klinken door het bos en zag je diversen bomen omvallen. Daarna werden de bomen nog wat kleiner gezaagd en in mooie rillen (stapels) gelegd, waardoor dit mooie dierenhotels werden.

Er werd hard gewerkt door iedereen en dat verdiende ook een lekker koekje bij de warme chocomel (met slagroom) in de pauze. Ook na de pauze werd er nog hard doorgewerkt door de sterke mannen en vrouwen van onze club. Ook de leiders, de pappa’s, mamma’s en zelfs ook een opa van hun werkte goed mee, terwijl ze natuurlijk ook een oogje in het zeil hielden.

Al snel bereikte de eerste zonnestralen de poeltjes (waar heel veel kroos op lag) weer, zodat er meteen ook wat weer zuurstof in het water kan komen. Dat zullen de kikkers, salamanders en vele andere kleine diertjes wel fijn vinden. Iedereen heeft (weer) hard gewerkt tijdens deze JNA Snoeidag. Super goed gedaan allemaal. Jos, Aggie en Ton waren ook heel erg tevreden met het geleverde werk. Ook de gemeente Horst aan de Maas is, als eigenaar van dit bos, erg blij met het door ons verrichtte werk. Zij beloonde ons daarom financieel met het lekker bakje tomatensoep en het broodje knak na afloop, waarvoor dank. En natuurlijk ging deze soep en de knak er goed in, na zo’n dagje hard werken!!!

Super bedankt allemaal, ook aan de ouders die lekker meegeholpen hebben! En tot volgend jaar als we weer gaan snoeien op de laatste zaterdag van de Herfstvakantie (26 oktober 2024)…..

Hieronder enkele foto’s, maar nog veel meer foto’s van deze harde werkers zijn te zien op https://photos.app.goo.gl/KvPFa1RVDhbZU1yr5

 

#jnasnoeidag #jongnederlandamerica #landschaphorstaandemaas
(bron: Jong Nederland America)

 
 
 
Gala Groep 8 – 2023

Gala Groep 8 – 2023

Gala Groep 8
Al jaren organiseert The Saturday Night Club van America speciaal voor de schoolverlaters een Galabal in de soos van OJC Cartouche. Zo ook op zaterdag 8 juli 2023. Het was een feestelijk gala waar de 23 schoolverlaters op hun mooist verschenen. En wat dacht je van de voertuigen waarmee ze gebracht werden? De één nog mooier, stoerder of verrassender dan de ander. Leuk om te zien en te beleven. Na de officiële foto’s kon het feest dan echt beginnen in de soos. En reken maar dat het gezellig was. Dit gaan zij nooit vergeten….
 
Succes allemaal op het voortgezet onderwijs, maar geniet vooral eerst van de welverdiende vakantie!!!
 
Hieronder de stoet in een videocompilatie.
Bekijk alle foto’s via Google Foto’s….
 
 
 
 
Serenade voor Frans Steeghs

Serenade voor Frans Steeghs

Op vrijdag 28 april kreeg Frans Steeghs een mooie serenade aangeboden door Muziekvereniging St. Caecilia America en feliciteerde Dorpsraad America (namens alle Americanen) Frans met zijn welverdiende Koninklijke Onderscheiding, het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.

Hieronder enkele foto’s en een filmpje van deze serenade.

 

 

America Bruisde weer met het Kampioenengala en prijsuitreiking van de Americaanse Quiz 2022

America Bruisde weer met het Kampioenengala en prijsuitreiking van de Americaanse Quiz 2022

Op zondag 8 januari 2023 vond, na afwezigheid van 2 jaar, voor de 5e keer America Bruist! plaats in De Bondszaal. Tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst werd ook weer het Americaanse Kampioenengala 2022 gehouden en vond de prijsuitreiking van de 3e Americaanse Quiz van 19 november 2022 plaats. Een druk programma dus. Tussendoor werden er weer heerlijke hapjes en drankjes geserveerd door onze lokale ondernemers, Dagwinkel America (champagne), Lei Ummenthun (oliebollen), BBQ Specialist Henk Aarts en Cafetaria Hap & Stap (snacks). Waarvoor dank natuurlijk. Voor de muziek tussendoor had Ad Vinyl (Derix) heel wat plaatjes klaar liggen, waardoor het weer een gezellige dag/avond werd.

Na een korte terugblik op 2022 en een toast op 2023 door Hay Mulders was het tijd voor de kampioenen van 2022, want er hingen maar liefst 40 medailles van 123-Sportprijzen voor hen klaar. Allereerst werden de 13 jeugdige kampioenen en hun 4 begeleiders/coaches) naar boven geroepen door Hay die hen feliciteerden. Huub Geuijen mocht namens Stichting Brood op de Plank hele mooie medailles omhangen bij deze Americaanse toppers. Ine Derk-Haegens had speciaal voor deze kampioenen leuke cadeautjes gemaakt die dan ook graag in ontvangst genomen werden.

Na een korte pauze waren de oudere kampioenen aan de beurt, Huub mocht voor hen maar liefst nog eens 42 medailles omhangen en 14 prachtig boeketten van Petra Beelen-Tielen van Bouquetterie ‘t Hofje uitreiken aan deze winnaars. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar toen iedereen hun medailles had werd er uiteraard een mooie groepsfoto gemaakt.

Na weer wat gezellige klassiekers van Ad Vinyl betraden Frank Keijsers en Marlou Vullings van de organisatie van de Americaanse Quiz de bühne, dit terwijl de medeorganisatoren Hilde en Simone van Herpen, Cees Derks, Silvia van Rosmalen, Christine Mulders, Sandra Billekens, Joep Geurts en Huub Versteegen vanuit de zaal toekeken. Vlak voor dit moment waren deze al door de spreekstalmeester Hay hartelijk bedankt voor het vele werk dat zij in deze quiz gestoken hadden. Chapeau!

Frank en Marlou keken even terug op de dorpsquiz van America. Dit jaar deden hier 28 teams aan mee met zo’n 400 deelnemers dus. Dat is zo’n 20% van alle Americanen. Er werden nog enkele vragen en foto’s doorgenomen met de zaal, maar al snel genoeg werd de uitslag gepresenteerd. De top-4 (met 6 teams) werd op de bühne bekend gemaakt. Uiteindelijk bleek “De Nijje Pieldiek!” deze 3e editie van de Americaanse Quiz gewonnen te hebben. Het team (de straat) had deze overwinning waarschijnlijk niet verwacht, want er was bijna niemand van hun in de zaal, alleen Huub en Ans Geuijen (want die waren aan het werk;-). Maar zij kwamen maar wat graag de mooie trofee en de bloemen in ontvangst nemen. En terecht natuurlijk. Wat een topprestatie, gefeliciteerd De Nijje Pieldiek!!!
De volledige uitslag is te lezen op de pagina van de Americaanse Quiz.

Het was dus weer een geslaagde America Bruist!, zoals ook op de foto’s te zien is.
Kijk voor de foto’s van het Kampioenengala op Foto’s America Bruist! 2023 – Kampioenengala 2022 en prijsuitreiking van de Americaanse Quiz.

 

Ben/wordt jij, of ken jij kampioenen in 2023, geeft dit dan meteen door (het liefste ook met foto’s en/of filmpjes) naar kampioenengala@inamerica.nl. Dan zal er volgend jaar ook weer een Kampioenengala georganiseerd worden door Stichting Brood op de Plank, in samenwerking met de ondernemers, dorpsraad van America en de Americaanse Quiz. De eerste kampioenen (De Nijje Pieldiek!) van dit jaar zijn dus in ieder geval al bekend. Hun zien we begin 2024 dus zeker weer terug op het Kampioenengala 2023!

Onderstaande fotopresentatie is ook te bekijken en te downloaden via Google Foto’s.