Onder grote belangstelling werd op donderdag 16 juni “de eerste steen” symbolisch gelegd van t Laefhoês. Zo’n vijf jaar geleden werd het plan om een breed gezondheidscentrum voor de toekomst te gaan bouwen van, voor en door America op de tekentafel gelegd. Na vele voorbesprekingen en bijeenkomst was het dan nu eindelijk zo ver. Het voorwerk was al gedaan door de bouwvakkers. Vandaag was het moment daar dat “de eerste steen”, een gedenksteen ontworpen door steenhouwer Bertus Onderwater uit Schouwerzijl, gelegd werd, of liever gezegd onthuld. Dit officiële momentje werd gedaan door de initiatiefnemer Dr. Jan van Dongen, Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, Wethouder Birgit op de Laak. Zij werden daarbij zeer goed geholpen door Fenna Keijsers uit groep 1. De steen met de jaartallen 1891 en 2016 geven de jaartallen aan van de bouw en de verbouw van respectievelijk de pastorie, het klooster, de huisartsenpraktijk en straks dus ‘t Laefhoês! Het zal straks een prominente plek krijgen in het nieuwe aanbouwgedeelte.

Voorafgaand aan “de steenlegging” was er een samenkomst in Gemeenschapshuis Aan de Brug van alle professionals en vrijwilligers die betrokken zijn bij ‘t Laefhoês en werkgroepen die ontstaan zijn uit De Kracht van America, dat mede door het gezondheidscentrum is opgezet. Voorzitter Ben van Essen van GCA ‘t Laefhoês vroeg aan de voorzitters van al deze werkgroepen hoe het er nu voor stond met hun plannen. Huub Geuijen van de werkgroep Brood op de Plank en organisator van “125 Joar America” vroeg als laatste het woord. Want hij wilde de opbrengst van De Dienstenveiling overhandigen aan ‘t Laefhoês. Een zeer bedrag van maar liefst € 5.820,00 kwam tevoorschijn. Een bedrag dat America maar mooi heeft opgebracht.

Na de steenlegging verzorgde de werkgroepjes allemaal nog een standje in het toekomstige Leafhoês en Aan de Brug. Daar kon men aanschouwen hoe de groepjes te werk zijn gegaan en hoe dit er uit ziet. Het was dus een druk programma. Nu gaat het bouwteam van Raedts Bouwbedrijf samen met de vrijwilligers uit America weer snel aan de slag. Voor de winter wil men namelijk droog binnen zitten.
Wil jij ook een steentje bijdragen, neem dan contact op met Hay Mulders of Frank Derks.

Foto’s Marco Hesp
[onedrivegallery id=”folder.f392cf477922908b.F392CF477922908B!5069″]

Foto’s Hay Mulders
[onedrivegallery id=”folder.f392cf477922908b.F392CF477922908B!5102″]

Film Hay Mulders

Facebook Pagelike Widget