Op donderdag 22 juni overhandigde Marco Hesp, voorzitter van de Werkgroep Verenigings- en Accommodatieplan America, het gelijknamige eindrapport aan wethouder Ger van Rensch in De Huiskamer van Aan de Brug. De werkgroep, die een jaar geleden opgericht is, is in opdracht van de gemeente alle accommodaties van America in kaart gaan brengen. Hoe gaat het nu, waar lopen ze tegenaan en hoe zien zij hun toekomst? Naast deze opdracht had de werkgroep deze vragen aan de verenigingen van het dorp. Want dat zijn immers de gebruikers van deze accommodaties.

America telt in totaal 19 accommodaties, waarvan er 14 hebben deelgenomen aan de enquêtes. Van de gebruikers hebben 25 verenigingen hun enquête ingevuld. Dit heeft zeer veel waardevolle informatie opgeleverd. De resultaten hiervan zijn ook gepresenteerd tijdens 2 Dorpscafé’s in dit voorjaar. Daaropvolgend zijn de conclusies en aanbevelingen geformuleerd en verwerkt in een boekwerk van 75 pagina. De gemeente is nu aan zet om deze conclusies en aanbevelingen ter harte te nemen.

America was de eerste in een rij van 16 accommodatieplannen die de wethouder dit jaar nog verwacht vanuit alle dorpen in deze gemeente. Hij was blij het eerste exemplaar in America in ontvangst te mogen nemen. Als alles verzameld is zullen er wijze besluiten genomen kunnen worden door de gemeente. De aanbevelingen vanuit de werkgroep om de plannen voor een gezamenlijk sportpark tussen America en Meterik en de plannen van Het Peelmuseum zullen zeker meegenomen worden. Verder juicht de wethouder de samenwerking die sinds dit voorjaar loopt tussen Stichting Aan de Brug, De Bondszaal, ‘t Laefhoês, Dorpscoöperatie America en Dorpsraad America toe. Hij hoopt op een vruchtbare samenwerking nu en later, zodat America klaar is voor in de toekomst.

Werkgroep Verenigings- en Accommodatieplan America bestaat uit:
Marco Hesp (Dorpsraad), Hay Mulders (Dorpsondersteuner), Peter Hesp (AVV), Annemiek Verheijen (Aan de Brug), Frans Steeghs (Peelmuseum), Jac Cuppen en Mart Deckers (De Bondszaal) Mart Derks (Kerk en Aan de Brug), Ruud Baltussen (Dorpsraad), Mariet Roelofs (Adviseur) en Sjaak Sluiters (Synthese).

Download hier het Werkgroep Verenigings- en Accommodatieplan America (samenvatting).

 

Facebook Pagelike Widget