Spar AmericaIs America sterk genoeg om te overleven?
Op 7 juni zond Brandpunt een reportage uit over hoe een dorp een slaapdorp kan worden, door het wegvallen van een supermarkt. Dit dreigt in America op korte termijn ook te gebeuren. Doet dit de Americanen niets? Wil men geen supermarkt behouden?
Feit is, dat het wegvallen van deze voorziening de leefbaarheid van het dorp ernstig zou aantasten, met alle gevolgen van dien. Ook de andere bedrijven zullen dit voelen. America zal minder interessant worden om in te gaan wonen, huizen worden hierdoor minder waard, de school krijgt minder leerlingen (en zal moeten gaan sluiten), verenigingen krijgen minder leden, het leven komt als het ware stil te staan. Een ontwikkeling die we met z’n alle niet moeten willen….
Of willen we dit wel?

De oplossing is eigenlijk vrij simpel. Loop eens af en toe De Spar in.
Oké, De Spar is misschien niet de goedkoopste supermarkt hier in de omgeving, dat kan zo’n winkel niet zijn. Maar dat hoeft nog niet de reden te zijn ‘m links te laten liggen. Sterker nog, als je alles telt (het vervoer en extra tijd die je kwijt bent), dan scoort De Spar nog niet zo slecht hoor. Je bent op een volle winkelwagen misschien wat meer kwijt, maar door slim in te kopen (reclames) kun je dit ook weer besparen in ons eigen dorp. Probeer het eens uit.

De Spar zou overigens al zeer geholpen zijn als er meer mensen al eens af en toe de “vergeten” of “vers” boodschappen kwamen halen. Dan zou het al rendabel zijn voor de eigenaren, Rob en Olga Zijlstra. Zij staan altijd voor u klaar en zouden dit nog graag jaren voor ons doen. Nu is het 1 minuut voor 12. America kan hier nog wat aan doen!
Doet u mee…???

Bekijk de uitzending van Brandpunt

Facebook Pagelike Widget