Wat is Repair Café America

Het concept Repair Café is een idee welke ontstaan is in 2007 door Martine Postma uit Amsterdam met het doel een ontmoetingsplaats te realiseren waar iedereen met een defect apparaat, kleding, fiets of ander defect object terecht kan om het een tweede leven te geven en daarmee doelbewust minder afval te produceren. De internationale organisatie Repair Café telt inmiddels 1548 Repair Café’s wereldwijd. Nu in 2018 is het idee ontstaan om dit ook als eerste gemeente van Horst aan de Maas in America te realiseren.

Een bijkomend effect hiervan is dat je een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëert die de sociale cohesie in ons dorp America versterkt en waar mensen met specialistische kennis hun talent in kunnen zetten om een alternatief te bieden voor het weggooien van defecte spullen en hun kennis kunnen delen en overdragen. Reparateur en aanbieder van defecte spullen kunnen dan samen aan tafel eventueel onder genot van een kop koffie of thee ervaringen uitwisselen en volgen hoe de reparatie verloopt.

Het bestaat uit een team van vrijwilligers met een technische achtergrond die belangeloos samen met u zullen proberen uw defecte spullen zo goed mogelijk te repareren en hiermee een tweede leven te geven.

 Reparaties zijn gratis maar zonder inkomsten kunnen wij niet onbeperkt onze service aanbieden daarom bent u vrij om een kleine vergoeding te geven als u tevreden bent.