Fietsen van Groningen naar America…..
Dat gaan 4 vrienden, waaronder van de zoon de Eindhovense Emilie Rozendaal, volgende week zondag doen om geld in te zamelen voor de zieke moeder van Aart. Een mooi symbolisch tocht van 225 km die ‘s avonds rond 23.00 uur zal eindigen bij het kombord aan de Gerard Smuldersstraat. Hoe mooi zou het zijn als deze helden hartelijk onthaald gaan worden door ons! Waarschijnlijk zullen zij de warmte van ons (Americanen) goed kunnen gebruiken. Dus wees dan (coronaproof) welkom op de vrachtwagenparkeerplaats, aldaar…..

 

Hieronder het persbericht dat wij ontvingen over deze sponsoractie:

Vier vrienden fietsen in 1 dag van Groningen naar het Limburgse dorp America, met het doel geld op te halen voor de moeder van een van de jongens, de Eindhovense Emilie Rozendaal. Emilie heeft sinds 2016 een lek in haar hersenvlies. Hierdoor zakken de hersenen in de schedel, wat veel hoofdpijn veroorzaakt. Om dit te verhelpen is zij aangewezen op een operatie in Amerika (Los Angeles), waar 150.000 euro voor nodig is. De plaats America is symbolisch gekozen als eindpunt van de fietstocht.

Aart, Huub, Floris en Willem zijn erg begaan met Emilie. Met de sponsortocht hopen zij aandacht te krijgen voor haar situatie en natuurlijk een deel van het bedrag bij elkaar te fietsen. De jongens vertrekken op 20 december tussen 06.00 en 07:00 uur uit Groningen en arriveren naar verwachting diezelfde dag rond 23:00 uur in America. Voor de nodige support en foerage rijdt er een volgauto mee.

De vier vrienden hopen op een hartelijk, corona veilig, welkom in America. Maar belangrijker, zij hopen dat de operatie van Emilie zo snel mogelijk plaats kan vinden.

Voor meer informatie over deze sponsortocht en om te doneren: https://gf.me/u/y9i5a9
Voor meer informatie en het verhaal van Emilie: www.stichtinglichtgevend.nl
Kijk en like ook: https://www.facebook.com/sponsortochtvooremilie
Voor het artikel in het Eindhovens Dagblad/AD: https://www.ed.nl/eindhoven/vriendengroep-fietst-225-kilometer-op-een-dag-voor-ernstig-zieke-emilie~af2b357c2/