Op zondag 5 januari 2020 vond voor de 4e keer America Bruist! plaats, dit keer in De Bondszaal. Tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst werd ook het Americaanse Kampioenengala 2019 gehouden en vond de prijsuitreiking van de 1e Americaanse Quiz plaats. Een druk programma dus. Tussendoor werden er weer heerlijke hapjes en drankjes geserveerd door onze lokale ondernemers, Café Boëms Jeu, Dagwinkel America (Bakkerij Ummenthun), Jolanda Pouwels Catering, BBQ Specialist Henk Aarts en Cafetaria Hap & Stap. Waarvoor dank natuurlijk. Voor de muziek tussendoor had Ad Vinyl (Derix) heel wat plaatjes klaar liggen, waardoor het een gezellige dag/avond werd.

Na een korte terugblik op 2019 en een toast op 2020 door Hay Mulders was het tijd voor de kampioenen van 2019, want er hingen maar liefst 51 medailles van 123-Sportprijzen voor hen klaar. Allereerst werden de 13 jeugdige kampioenen en hun 4 begeleiders/coaches) naar boven geroepen door Hay en Marco Hesp. Ine Derk-Haegens had speciaal voor deze kampioenen speciale America-tassen laten maken, die kregen zij mooi omgehangen door haar. En Huub Geuijen mocht namens Stichting Brood op de Plank de medailles omhangen bij deze toppers.

Na een korte pauze waren de oudere kampioenen aan de beurt, maar niet voordat we ook Ties (die wat later binnen was gekomen) nog de medaille hadden uitgereikt. Huub mocht maar liefst nog eens 34 medailles omhangen en Petra Beelen-Tielen van Bouquetterie ‘t Hofje reikte prachtig mooie Amaryllissen uit aan deze winnaars. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar toen iedereen hun medailles had werd er uiteraard een mooie groepsfoto gemaakt.

Na weer wat gezellige klassiekers van Ad Vinyl betraden Joep Geurts, Cees Derks en Luc Peeters van de organisatie van de Americaanse Quiz de bühne, dit terwijl Jolie Litjens, Silvia van Rosmalen, Hilde en Simone van Herpen vanuit de zaal toekeken. Want deze mannen keken nog even terug op de eerste dorpsquiz van America. Hier deden maar liefst 36 teams aan mee met zo’n 500 deelnemers dus. Dat is maar liefst 25% van alle Americanen. Er werden nog enkele vragen en foto’s doorgenomen met de zaal, maar al snel genoeg werd de uitslag gepresenteerd. Voor de vijf beste teams lag er een prijsje klaar welke op de bühne opgehaald mochten worden. Voor de teamcaptains van Zootje Ongeregeld (Sharon Cuppen) en VC D’n Trechter (Gerrie Mulders) was het extra spannend, want één van hen zou de eervolle prijs in ontvangst mogen gaan nemen. En met slechts 1,5 punt (op de 950) verschil werd VC D’n Trechter als eerste winnaar uitgeroepen van deze prestigieuze prijs. Wat een topprestatie van iedereen, gefeliciteerd allemaal!!!

Het was dus weer een geslaagde America Bruist!, zoals ook op de foto’s te zien is.
Kijk voor de foto’s van het Kampioenengala op Foto’s America Bruist! 2020 – Kampioenengala 2019.
Kijk voor enkele extra foto’s van de prijsuitreiking op Foto’s Prijsuitreiking Americaanse Quiz 2019.
De presentatie van de Americaanse Quiz kun je nazien via Presentatie Americaanse Quiz 2019.
Een filmpje van deze prijsuitreiking vind je hieronder en via YouTube.
Omroep Horst aan de Maas maakte ook een mooi item dat in hun nieuws van 6 januari te zien was,
dit is nog eens te bekijken via Nieuw Omroep HadM (na 5:51 min.)

Ben/wordt jij, of ken jij kampioenen in 2020, geeft dit dan meteen door (het liefste ook met foto’s en/of filmpjes) naar kampioenengala@inamerica.nl. Dan zal er volgend jaar ook weer een Kampioenengala georganiseerd worden door Stichting Brood op de Plank, in samenwerking met de ondernemers en dorpsraad van America. De eerste kampioenen (VC D’n Trechter) van dit jaar zijn dus in ieder geval al bekend. Hun zien we begin 2021 dus zeker weer terug op het Kampioenengala!

Onderstaande fotopresentatie is ook te bekijken en te downloaden via Google Foto’s.

America Bruist wordt mede mogelijk gemaakt door….