Op de eerste zondag na Carnaval (dit jaar was dat op zondag 10 maart) trokken de kinderen van de basisschoolleeftijd en zelfs ook jonger vanaf 11.00 uur langs de echtparen, die het afgelopen jaar getrouwd zijn om “bal te vangen”. En het afgelopen jaar waren dat er 4, inclusief het Boerenbruidspaar natuurlijk.

We begonnen op de Hoebertweg bij Paul & Ilona Janssen-Tielen. Vervolgens ging de reis naar de Doenssenstraat waar Henk & Riny Croonen-Hendriks wonen. De volgende op de route waren Roy & Karin Weijgerse-Roelofs aan de Gerard Smulders. Tot slot ging de stoet aan kinderen (en pappa’s en mamma’s) naar de kiosk “vur de kerk, op het plein”, waar het kersverse Boerenbruidspaar Sander Staaks & Chantal van den Homberg klaar stonden om hun “Bal” te gooien.

Deze aloude traditie in deze regio leeft nog steeds. Onder luid geroep van “bal, bal, bal…..” hopen de kinderen dat hen veel sinaasappelen (bal) en snoepgoed wordt toegeworpen vanuit de slaapkamerraam. Hiermee hopen de pasgehuwden ook veel geluk te mogen ontvangen en een vruchtbare toekomst tegemoet te gaan (Wie goed doet goed ontmoet….). En waarschijnlijk zal iedereen ontzettend veel geluk gaan krijgen dit jaar, want er werd weer ontzettend veel snoep gegooid dit jaar…!!!

Foto’s zijn te bekijken en te downloaden via Google Foto’s en hieronder ook een videocompilatie.
Organisatie: Dorpsraad America