Op vrijdag 17 mei kwam onze nieuwe burgemeester Ryan Palmen een bezoek aan ons dorp brengen om kennis te maken met America. Met een strak programma hebben we hem een aantal dingen laten zien op locatie waarmee hij wel een goed beeld krijgt waar wij in America zoal mee bezig zijn.

We begonnen de “Toer ‘d America” in Het Peelmuseum waar de roots van ons dorp verteld werden door Frans en Huub de plannen van het museum kenbaar maakte. Vervolgens ging de reis naar de Meister Rongenstraat en Grad Poelsstraat. De ontwikkelingen en resultaten van de werkgroep Wonen in America werd hier verteld, maar ook de Kunstwerken die ter ere van de straatnaamgevers zijn gemaakt werden vol trots gepresenteerd. Daarna reden we langs Het Beukenhof en parkeerden wij bij Boëms Jeu, waar verteld werd over het oude station dat daar lag en de oude school. Hiervoor werd stilgestaan bij enkele Attentietegels die daar liggen. Het geboortehuis van onze Hub van Doorne werd getoond, alsook het Aquaduct dat we in America hebben. En uiteraard werd ook even stilgestaan bij de verfraaide Kabroeksebeek.

In Aan de Brug namen we een bezoekje aan Oudheidskamer De Moeëk en keek de burgemeester even binnen bij de Ouderenbiljarters. Helaas was er geen tijd om een balletje te stoten, want in De Smelenzaal zaten de toekomstige bewoners van de Meister Rongenstraat bij elkaar voor het zetten van hun handtekening onder het koopcontract. Een moment de burgemeester niet wilde missen. Hij had een vlaai mee genomen om dit mooie moment te vieren.

En toen nog naar ’t LaefHoês natuurlijk waar het lekker rook naar heerlijke hapjes uit de LaefKeuken. Hier vertelde we over o.a. de werkgroepen Ruilbieb, Kloostertuin, Repair Café, Vervoer in America, Oudercafé16, AppGroep Alleenstaanden, Brood op de Plank en over de Dorpscoöperatie en de Dorpsondersteuner.

Een uitgebreid programma dus, waarin veel verteld en gezien is. De burgemeester was zeer verheugd met alles wat wij zoal doen in America en waardeerde de inzet van alle Americanen die zich zo inzetten voor ons dorp, Het was een fijne wederzijdse kennismaking. Burgemeester Ryan Palmen zal America in ieder geval nooit meer vergeten!!!

Foto’s van het bezoek van de burgemeester zijn te bekijken en te downloaden via Google Foto’s.