Een boek over één van de meest markante inwoners van America.
Door: Jan Philipsen (ex bassist Rowwen Hèze)

“Het zal rond 2002 zijn geweest dat we met de band Rowwen Hèze aan het brainstormen waren over creatieve mogelijkheden. Daarbij opperde ik het idee om het verhaal rond onze naamgever te versterken door het te laten vastleggen door een schrijver. Ons idee was dat dergelijk verhaal zou kunnen dienen als creatieve input en tevens de man, Rowwen Hèze, positief in de geschiedenis weg te zetten. Er werd geen verhalenschrijver gevonden. Ik ben in 2011 voorzichtig begonnen met het op papier zetten van gedachtespinsels. Dit heeft uiteindelijk zeven jaar later geleid tot het boek: ICOON.

Geboren in Evertsoord, schets ik een beeld van Noord-Limburg en Oost-Brabant in de periode van 1865 tot 1929. Van het leven in deze regio en het ontstaan van America als dorp aan de rand van de Peel.

Een verhaal hoe de persoon Rowwen Hèze zijn bijzondere gaven inzet en deelt met de samenleving die hem desondanks naar de rand van de maatschappij manoeuvreert. Een verhaal over volharding en doorzettingsvermogen, karaktereigenschappen die de Noord-Limburgers van nu nog steeds kenschetsen.

De roman ICOON van de auteur Jan Philipsen ligt vanaf 11 maart 2019 in de boekwinkel.