Op zondag 17 november kwam Sinterklaas met zijn pieten weer naar America.
We hadden ons allemaal verzameld bij Het Beukenhofje. Daar wilde hij ons graag ontmoeten, want de Sint had vernomen dat Het Beukenhof helemaal vernieuwd was dit jaar, maar ook dat er deze week een kip verdwenen was uit de dierenweide. De Sint had daarom Legerpiet gevraagd om hem te helpen de kip te zoeken. En de Sint wilde trouwens ook wel eens heel graag in de Leger Daf Ambulancetruck van hem rijden. De Sint was het liefste ook bij het DAF Defilé geweest deze zomer in America, maar toen was hij nog in Spanje natuurlijk.

Legerpiet had goed speurwerk verricht en had gelukkig de kip gevonden. Deze kwam hij dan ook terugbrengen. Verzorger Rogier was ontzettend blij zijn kip weer te zien en liet hem dan ook snel bij de andere dieren in de weide. Sinterklaas had ook gehoord dat het schoolplein helemaal vernieuwd zou gaan worden, van Grijs naar Groen. Helaas komt de school daar nog een beetje geld voor tekort en vroeg de papa’s en mama’s de school hier wat mee te helpen middels hun crowdfundingactie.

Na heel veel handjes geschud te hebben ging de Sint met de huifkar richting Blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America. De kinderen mochten mee in de huifkar en Ambulancetruck. Dat was wel ruig natuurlijk. De kids van groep 7 en 8 werden uitgezet bij de soos van OJC Cartouche. Daar hadden zij een echte Pietenparty met o.a. Pietentafelvoetballen en Pietenkaraoke.

In de blokhut werden ondertussen heel veel liedjes gezongen en werden er mooie dansjes uitgevoerd door de diverse groepen. Het was weer een gezellig feest waar Sinterklaas en zijn pieten op het einde ook nog eens leuke cadeautjes en chips uitdeelden. Enkele pieten die al heel veel jaren in America kwamen mogen van de Sint met pensioen. Zij werden bedankt met een welverdiend applausje. Nu mag iedereen weer zijn of haar schoen zetten uiteraard en hopen dat er wat leuks in komt natuurlijk! Allemaal een fijne sinterklaastijd gewenst…..

Foto’s van deze intocht zijn te bekijken via Google Foto’s!
Foto’s van Hay van deze intocht zijn te bekijken via deze pagina van Google Foto’s!
Hieronder een videocompilatie van de gezongen en gedanste liedjes voor Sinterklaas.