Op zondag 19 november kwam Sinterklaas met zijn pieten naar America. De pieten waren er natuurlijk al wat eerder, zij mochten van te voren lekker verse pepernoten bakken in de school. Maar dat ging niet helemaal goed. Bakpiet liet ze er per ongeluk wat te lang in. Hierdoor verbrandde de pepernoten en vlogen ze in de fik. De school dreigde af te branden. Maar door het luidde roepen van alle kinderen kon de brandweer net op tijd aanwezig zijn. Ook de Sint kwam met een (oude) brandweerauto naar het dorp, voor de zekerheid natuurlijk!

Eenmaal in het dorp was iedereen blij dat hij er was, de Sint zelf ook. Na enkele leuke liedjes gehoord te hebben van de jeugdfanfare van MV St. Caecilia vertrok het hele gezelschap naar de blokhut van Jong Nederland America. Daar zongen en dansten alle groepen van school nog een mooi liedje voor Sinterklaas. De pieten vonden het ook allemaal geweldig en deden ook lekker mee. Uiteraard had de Sint voor iedereen een leuk cadeautje en wat lekker op het einde. Het was een geweldige middag natuurlijk. Nu mag iedereen zijn schoen weer zetten uiteraard en hopen dat er wat leuks in komt te zitten. Allemaal een fijne sinterklaastijd gewenst…..

De jongens en meiden van groep 7 & 8 gingen na de intocht naar de soos met een aantal pieten. Daar werd, zoals altijd, een gezellige Pepernotenbingo gespeeld, waarbij leuke prijzen gewonnen konden worden. Tussendoor was er tijd voor een lekker muziekje, drankje en een dansje en uiteraard ontbreken de pepernoten er niet. Een groot feest dus, daar in de soos…

Hieronder een videocompilatie van deze leuke middag, alsook een verkorte versie hiervan en een paar foto’s.
Meer foto’s zijn te zien en te downloaden via Google Foto’s.

 

 

 

Intocht Sinterklaas

Meer foto’s van de intocht zijn te zien en te downloaden via Google Foto’s.

 

Pietenbingo in de soos

Deze foto’s van de Pietenbingo zijn ook te zien en te downloaden via Google Foto’s.
Met dank aan Ralf Bouweriks.