5 jaar mountainbiken in Schadijkse Bossen
Slingerend en golvend door de Schadijkse Bossen loopt de 19 km lange MTB-route De Schaak. Wat 6 jaar geleden begon in een klein zaaltje in Hegelsom is uitgegroeid tot een fenomeen in MTB-land. Inmiddels is de MTB-route 5 jaar in gebruik. Op zondag 27 mei viert de Stichting MTB Promotie Noord Limburg dit 5 jarig bestaan met een toertocht en een MTB-evenement.

MTB-route van allure
De pittige en uitdagende MTB-route heeft landelijke en zelf internationale bekendheid. Dagelijks verzamelen moutainbikers van heinde en verre om zich hier uit te leven. De route biedt zowel voor beginnelingen, gevorderden en zelfs professionals voldoende uitdaging. Inmiddels verkeert de route steevast in de top 10 van meest gewaardeerde MTB-routes van Nederland. Dat komt niet alleen door het verrassende, pittige en technische parcours met hoofdzakelijk singletracks maar vooral ook door de stichting MTB Promotie Noord Limburg die er achter zit. Deze stichting heeft een gedreven en enthousiaste groep vrijwilligers die er al 5 jaar voor zorgt dat het parcours er altijd pico bello bij ligt. Zelfs hartje winter als het overal kletsnat is kun je hier nog heerlijk fietsen.

Toertocht en evenement
Om deze mijlpaal te vieren organiseert de stichting op zondag 27 mei een mountainbike evenement. ’s Ochtends is er een toertocht met drie afstanden. Waarbij gekozen kan worden uit 20, 35 of 50 km. Elke afstand loopt sowieso over het parcours van de MTB-route. Hiermee wil de stichting de rijders laten beleven wat het verschil is tussen een goed onderhouden route en een parcours over gewone bospaden. Vanaf 10.00 uur presenteren diverse fiets-dealers zich in stands en is er de mogelijkheid om MTB-fietsen te testen en deel te nemen aan diverse clinics. Tevens zijn er deskundigen, op het gebied van onder andere inspanningstesten, sportvoeding en bikefitting, aanwezig. Voor mensen die ook wel eens kennis willen maken met het mountainbiken zijn er MTB-fietsen te huur. En dit alles natuurlijk onder genot van een hapje en drankje.

Inschrijven en meer informatie
Zondag 27 mei 2018
Toertocht 20, 35 of 50 km
Inschrijving tussen 9.00 en 10.00 uur
Inschrijfgeld toertocht € 5,00 incl. consumptie
MTB-evenement tussen 10.00 en 17.00 uur, gratis
Start en evenementlocatie bij de parkeerplaats aan de Lorbaan
ter hoogte van de Naaldhoutweg te Horst –Meterik.

Zie ook: www.mtbdeschaak.nl