Op zaterdag 17 juni 2017 werd de Meister Rongenstraat officieel geopend en werden 2 informatieborden onthuld ter herinnering aan Grad Poels en Meister Martin Rongen. Dit ging niet geheel onopgemerkt.
Het begon voor Mart Poels en José Rongen al op de vrijdagavond ervoor. Samen met Hay Mulders en Marco Hesp moesten de borden in de grond geplaatst worden (70 cm diep) en moest het bordje ritueel opgehangen worden door de familieleden. Doekje er over, in afwachting van de grote dag.

De familie Rongen, die voor de gelegenheid een reünie georganiseerd hadden in Aan de Brug, werd om 16.30 uur opgewacht door de leden van de jubilerende Muziekvereniging St. Caecilia (100 jaar) en Toneelvereniging De Vrije spelers om gezamenlijk vanaf het huis van Meister Rongen achter de fanfare naar de nieuwe straat te lopen, uiteraard onder muzikale begeleiding. Na een welkomstwoord van Hay Mulders werd allereerst het informatiebord over Grad Poels onthuld door Ton en Franca Poels. Mart Poels bedankte daarna nog iedereen die zich ingezet had voor de totstandkoming van dit bord. Daarna ging de stoet naar de locatie van het straatnaambord van Meister Rongen. Dat werd onthuld door Hay Poels (oudste lid van De Vrije Spelers), Mirthe Cox (jongste lid van de grote formatie van de fanfare) en Ab Rongen (zoon van de meester, en groot regelaar van de familie). De kleinkinderen van Meister rongen mochten daarna het informatiebord onthullen door het doek te verwijderen dat met wasknijpers vastzat. Dat ging ook erg leuk. Zoon Evert sprak de grote menigte daarna nog even toe namens de familie Rongen.

Daarna vroeg Marco Hesp, voorzitter van de Dorpsraad America, Ab nog even bij zich om de nieuwe website over Meister Rongen te openen, namelijk www.meisterrongen.nl. Dit door één druk op de toets van de telefoon. Het uitgebreide verhaal van Meister Rongen is hierop te vinden met een 140-tal foto’s uit het leven van Martin.

Nadat iedereen de borden bewonderd had en de familiefoto’s gemaakt waren bij de borden ging men weer naar Gemeenschapshuis Aan de Brug waar nog even nagepraat werd over het leven van de man zoveel betekend heeft voor ons mooie dorp America!

Marco en Hay maakte ook foto’s van de onthullingen, deze zijn te bekijken en te downloaden via Google Foto’s.
Klik daarvoor op Foto’s Marco en/of Foto’s Hay.
Een filmpje van dit hele gebeuren is hieronder of via Youtube te bekijken.