Op 19 september 2018 vond er een woonavond plaats in America waar duidelijk bleek dat er een grote behoefte was aan o.a. meer Levensloopbestendige Woningen. Hierop werd al snel genoeg een vervolgafspraak gemaakt die niet de laatste leek te zijn. En nu, na vele gezamenlijke bijeenkomsten, eerst onder regie van de Werkgroep Wonen/Bouwen in America en later met Aannemersbedrijf Bouwmij Janssen (https://www.facebook.com/Bouwmij-Janssen-141606549346036), is het resultaat daar…. 6 prachtig mooie Levensloopbestendige Woningen aan de Meister Rongenstraat. Geheel naar de wens van de toekomstige bewoners!

 

Vandaag vond de officiële oplevering van de woningen plaats.
Onder toeziend oog van algemeen directeur Bart van Roy sprak commercieel directeur Geert Martens (waar de werkgroep dus veel contact mee had) de aanwezigen toe. Namens de werkgroep gaf Toon van de Ligt o.a. aan hoe plezierig de samenwerking is verlopen dat geleid heeft tot dit resultaat. Ook wethouder Rudy Tegels sprak zijn trots uit op het geboekte resultaat, hier in America.

 

Bouwmij Janssen is een maatschappelijk zeer betrokken bedrijf en bedankte ons dorp voor de fijne samenwerking door een mooie cheque van € 350,00 uit te reiken aan Susan van Boxsel, directrice van Kindcentrum De Wouter, dat besteed zal gaan worden aan het schoolplein dat nog enkele investeringen behoeft.

 

Daarna werden Piet en Fien Derix nog even in het zonnetje gezet voor hun aankomend 50-jarig huwelijksfeest dat ze in hun nieuwe huis kunnen gaan vieren. En namens de bewoners sprak Fred Peek zijn dank uit voor de totstandkoming van hun nieuwe woningen.
Marco Hesp, werkgroeplid en voorzitter van Dorpsraad America, hoefde verder geen toelichting meer te geven op het proces, maar bedankte vooral ook Bouwmij Janssen voor de fijne samenwerking en feliciteerde de bewoners en zorgde voor de eerste bloemetjes die in de nieuwe huizen zullen stralen. En na een gezamenlijke toast op de overdracht hadden de bewoners ook nog voor heel wat heerlijke hapjes gezorgd. Handig als je een goede cateraar in je midden hebt, bedankt #henkaarts. Het werd dus nog een gezellige bijeenkomst samen!

 

Wil jij ook wonen in America? Dat kan.
Want Bouwmij Janssen gaat nog eens 9 woningen bouwen aan de Grad Poelsstraat, namelijk 4 Gezinswoningen (2 tweekappers) en 5 Levensloopbestendige Woningen. Meer informatie hierover vind je op https://www.intermakelaars.com/aanbod/woningaanbod/America/koop/provincie-Limburg/. Wanneer hiervan de schop in de grond gaat is op dit moment nog niet bekend, maar wees er snel bij voordat je deze boot mist!!!

 

Foto’s van deze fijne middag zijn te bekijken via Google Foto’s.