Op zaterdag 13 oktober opent Repair Café America haar deuren.
Om 10.00 uur zal Wethouder Thijs Kuijpers officieel de openingshandeling komen verrichten in ‘t LaefHoês. En daarna kunnen de vrijwilligers van het Repair Café aan de slag, wellicht ook met uw kapotte apparaat, broek of fiets. U bent van harte welkom, de koffie staat in ieder geval al klaar.

Wat is een Repair Café?
Een Repair Café is een dorpsinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien!
Want waarom weggooien als het misschien nog gemaakt kan worden? Een team van vrijwilligers is bereid om iedere 2e zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur naar uw kapotte koffiezetter, fiets of broek te kijken en als het even kan ook te maken. Hoe fijn zou dat zijn?

De reparatiebijeenkomsten van Repair Café America vinden plaats in ’t LaefHoês. Daar is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed etc. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister of een fietsenmaker.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. Het repareren gebeurt geheel op vrijwillige basis en in samenwerking met de eigenaar van het kapotte voorwerp. Wie niets heeft om te repareren, drinkt gewoon een bakje koffie mee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. We lossen het immers samen op!

Wat zijn de voordelen?
Naast het financiële voordeel (u hoeft immers geen nieuwe te kopen) en het milieuvriendelijke aspect bij reparatie, behouden en bevorderen we zo ook de reparatiekennis en versterkt het de sociale cohesie in ons dorp. Ook zullen onze kinderen betrokken gaan worden, zodat ook zij wat kunnen leren over het repareren van kapotte spullen.

Wat kosten reparaties in het Repair Café?
Het Repair Café is géén gratis reparatiewerkplaats waar kapotte spullen worden afgegeven en later weer opgehaald. Het is een ontmoetingsplaats waar het gaat om samen repareren, kennisoverdracht en om sociaal contact tussen dorpsgenoten. Er staat een fooienpot op tafel waar (tevreden) “klanten” een vrijwillige bijdrage in mogen gooien. Wat het u waard was dus.

Meer informatie?

Stichting Repair Café Nederland, www.repaircafe.nl
Repair café America, www.repaircafeamerica.nl
Facebook, www.facebook.com/repaircafeamerica
Joop Geurts, 06-23501096
Stefan Noordijk, 06-51015418
info@repaircafeamerica.nl