America, het normaal altijd zo lieflijke dorpje in Noord-Limburg heeft er sinds kort een aantal bewoners bij. Vreemde eenden in de bijt, kunnen we wel zeggen!

Want wie de laatste week goed opgelet heeft ziet dat er op diverse plaatsen in het dorp een aantal eenden zijn neergestreken. Niet zomaar langs de beek of op een andere plaats waar je deze kwekkende beestjes normaliter zou verwachten, maar op hoogte! De gemiddelde Americaan heeft waarschijnlijk al bij zichzelf gedacht: “zie ik ze nu vliegen?”, maar niets is minder waar! Want ondanks dat wel bekend is dat eenden inderdaad kunnen vliegen, zitten deze eenden er nogal stilletjes bij. Op eenzame hoogte, wel te verstaan!

Maar waarom dan? Wie haalt het in zijn hoofd om een aantal eenden zo te temmen dat ze dagenlang onaangeroerd op een lantaarnpaal blijven zitten?

Stichting Het Beukenhof, de stichting achter de renovatie van het voormalige openluchttheater, is het brein achter deze ludieke actie. Om geld in te zamelen voor de totstandkoming van een nieuwe dierenweide, natuurspeeltuin en openluchttheater organiseert de stichting op kermismaandag 2 juli een Duckrace bij Boëms in de Beak.

Wil jij Stichting het Beukenhof steunen in de realisatie van de plannen? Dat kan! Doe mee met de Duckrace en maak kans op mooie prijzen. Meedoen is heel eenvoudig: voor slechts € 2,50 per stuk kan je bij de diverse verkooppunten eendjes kopen en zo het Beukenhof steunen.

Op kermismaandag 2 juli om 17.00 uur worden alle verkochte eenden bij Café Boëms Jeu in de beek “losgelaten” en kan de race beginnen! Wellicht komt jouw eendje wel als eerste over de streep…

De eendjes zijn ook op 21 april verkrijgbaar tijdens de Nacht van het Dorp in America. En vanaf dan zijn ze ook verkrijgbaar bij:
– Café Boëms Jeu
– Dagwinkel America
– Ine Derks-Haegens