Covid-19
Het seizoen 2019 – 2020 kwam in maart dit jaar abrupt tot een einde. De wereld werd overspoeld door een virus, waar nog altijd geen antwoord op is. Voor dames 1 van VC Trivia betekende dat tevens dat de vier ervaren spelers, die aan het einde van het seizoen zouden stoppen bij dames 1, geen waardig afscheid konden nemen. In de periode tussen maart en mei gebeurde er niet veel. Stiekem was er nog de hoop dat de trainingen hervat konden worden. Met de nodige aanpassingen zijn in juli de binnensport accommodaties weer opengegaan en vanaf begin augustus is dames 1 van VC Trivia begonnen met haar voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Selectie
Begin 2020 was al een start gemaakt met het door-selecteren van het dames team, door spelers op proef mee te laten trainen. Dit is uiteindelijk helpend geweest om begin augustus meteen met een nieuwe groep aan de slag te kunnen gaan. De selectie van VC Trivia verwelkomt voor het seizoen 2020 -2021 dan ook 3 nieuwe spelers. Te weten; de 16-jarige Danique Oomen, een echte rouwdouwer die met de nodige bravoure indruk maakt op de buiten positie. De 19-jarige Evie Linskens en de 28-jarige Eugenie van Lin zorgen ervoor dat de middenpositie weer goed vertegenwoordigd is. Twee totaal verschillende spelers, die beide iets toevoegen aan het team. Evie is met haar lengte, en mede door haar goede spelinzicht sterk in de blokkade en Eugenie is een zeer explosieve speler die zorgt voor de nodige aanvalspower. De 7 spelers die al deel uitmaakten van de selectie vormen samen met deze aanwinsten de basis van een jong, gretig, maar ook evenwichtig team. Dit alles onder leiding van trainer/ coach Guus Wilbers.

Voorbereiding
Vanaf begin augustus traint de groep intensief samen en wordt er toegewerkt naar enerzijds het vormen van het team, en anderzijds aan het inslijten van diverse speelwijzen. In de oefenwedstrijden die vanaf eind augustus van start zijn gegaan, gooide het team al snel hoge ogen. Er werd achtereenvolgens gewonnen van VC Velden, VC Athos uit Sevenum en er werd in een driekamp gelijk gespeeld tegen VC Olympia uit Panningen en VollinGo uit Gouda.

Afgelopen zaterdag stond tijdens de jaarlijkse Triviadag de laatste oefenwedstrijd tegen streekgenoot Olsredlem op de agenda. De wedstrijd verliep in de eerste en ook tweede set uiterst moeizaam. Vele persoonlijke foutjes waren hier debet aan, maar uiteindelijk werd op het moment suprême het hoofd koel gehouden en werden de sets op 2 punten verschil in het voordeel van VC Trivia beslist. VC Trivia experimenteerde met meerde opstellingen, dit leidde ertoe dat in de derde set de pas 16-jarige Sanne Hesen op de spelverdelers positie gezet werd en de even oude Teuntje van Rengs, die een enorme groei op de buitenpositie doormaakt, naar de diagonaal positie verschoof. De aanpassingen in het team leken voor een nieuwe impuls te zorgen, de 3e set werd namelijk met ruime cijfers gewonnen (25-19).

De laatste set was uiteindelijk voor de gasten uit Melderslo. Het jonge team van VC Trivia kwam te veel onder druk te staan en kon zich niet meer opladen om het gat te dichten, ook niet met de nodige wissels, waardoor het team voortdurend met 3 aanvallers aan het net bleef spelen.

Ambities
In de afgelopen anderhalve maand is duidelijk zichtbaar geworden dat er veel potentie in de spelersgroep zit, die er alles aan zullen doen om iedere week weer beter te worden en het elke tegenstander moeilijk kan gaan maken. Of ze ook in staat zijn om alle tegenstanders haar wil op te leggen, zullen we vanaf aankomende zaterdag gaan zien. Dan start het team met een thuiswedstrijd tegen Havoc uit Haps. Chelle Korstjaans, de 22-jarige aanvoerder van het team laat desgevraagd weten; “na een goede oefenperiode in deze nieuwe teamsamenstelling, zijn we als team erg gegroeid. Het komende seizoen ziet er dan ook veelbelovend uit. We kijken ernaar uit om voor de punten te gaan strijden in de competitie”.