Carnavalsverenigingen uit Horst aan de Maas en Rabobankmedewerkers bij de onthulling van de spreekkamers.

De Turftreiërs, D’n Dreumel, Dun Êzelskop: dat zijn enkele namen van spreekkamers in de kantoren in Horst van Rabobank Horst Venray. Zaterdag 23 februari waren de carnavalsverenigingen uit de gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Well en Wellerlooi genodigd bij Rabobank Horst Venray om hun eigen spreekkamer te onthullen en bezoeken. Het was een vrolijk en bont gezelschap van prinsen, adjudanten, vorsten, narren en prinsessen. En uiteraard waren Prins Sven I en zijn adjudanten Lars en Joey daar ook bij. Aansluitend verplaatste dit gezelschap zich naar het Rabobankkantoor in Venray voor een lunch samen met de carnavalsverenigingen uit Venray, Well en Wellerlooi.

“Als Rabobank hechten wij veel waarde aan het lokale verenigingsleven. Dit blijkt bijvoorbeeld uit onze Rabobank Clubkas Campagne en het Coöperatiefonds waarmee wij geld laten terugvloeien naar de lokale gemeenschap. Nu laten wij onze betrokkenheid ook terugzien door het vernoemen van onze spreekkamers naar de carnavalsverenigingen,” aldus Edwin de Bruijn, directeur Rabobank Horst Venray. “Waarom carnavalsverenigingen? We vinden dit een stukje volkscultuur dat kenmerkend is voor ons werkgebied en waarbij veel inwoners uit Horst aan de Maas, Venray, Well en Wellerlooi betrokken zijn. Wij zijn trots op deze Limburgse cultuur en dat willen we op deze manier nog ‘ns extra onderstrepen.”

En zo kan het zomaar zijn dat een volgende afspraak bij de Rabobank plaatsvindt in spreekkamer De Turftreiër op het kantoor aan het Kerkeveld in Horst.