Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari mocht Huub Geuijen De Orde van Verdinste D’n Turftreiër tijdens de zittingsavond van Carnavalsvereniging De Turftreiërs in ontvangst nemen. Huub is een veelzijdige duizendpoot die zich op meerdere fronten vrijwillig inzet voor ons dorp. De orde komt hem dan ook zeer zeker toekomt. Vorst Loek was dan ook een behoorlijk lange tijd bezig om alle werkzaamheden van Huub te benoemen. Je ziet in in onderstaande video en tekst. Van harte gefeliciteerd Huub!

Orde van Verdinste 2019
Huub is geboren in Roggel, maar kwam in 1994 naar ons mooi dorpje America om er samen met zijn vrouw Ans hun bedrijf voort te zetten. Nog geen jaar nadat hij in America was neergestreken zat hij al in de Raad van 11, welke hij in 2000 verruilde voor een functie in het bestuur van Carnavalsvereniging de Turftreiërs. Binnen het bestuur nam hij in 2001 het penningmeesterschap over van Peter van Lipzig. Deze functie heeft Huub vervult tot 2008. Daarna trad hij toe tot de zaterdagavondcommissie. Deze groep verzorgde ieder jaar het stukje voor alle leden, waarin de jubilarissen en aftredende leden in het zonnetje gezet werden. Dit heeft hij gedaan tot 2016, waarna het overgedragen werd aan de jeugd. Ook de kleren van bestuur, raad van 11 en prinsen waren bij Huub in goede handen. Nog steeds zorgt Huub voor de opslag van stoelen en anderen bezittingen van de carnavalsvereniging.

Het Peelmuseum dat geopend werd in 2008, draagt hij een extra warm hart toe. Vanaf 2010 is Huub vrijwilligerswerk gaan doen voor het Peelmuseum waar hij vrijwel direct penningmeester werd. Deze functie vervult hij tot op de dag van vandaag nog steeds. Op het moment zijn ze bezig aan een flinke renovatie en verduurzaming van het gehele museum. Zo werden de ramen al vervangen en voorzien van dubbelglas, wordt er nu gewerkt aan de vervanging van de toiletgroep, is er een invalidentoilet geplaatst en krijgt het binnenkort een nieuwe “muts” (dak). Ook de wanden worden binnenkort grondig onder handen genomen. Kort gezegd staat er na de renovatie een heel nieuw en fris Peelmuseum. Verder doet Huub veel klusjes en zie je hem geregeld het grasmaaien rond het museum. Heel af en toe doet hij zelfs een rondleiding, voornamelijk als er Engels gesproken moet worden. Op dit moment is Huub bijna 24/7 te vinden bij het Peelmuseum, de grote renovatie neemt veel van zijn tijd in beslag.

Daarnaast staat er voor het 800-jarige Horst aan de Maas een Daf project op zijn agenda. r zal een route gereden worden door Daf trucks en auto’s. Bij het Peelmuseum (ook pauzeplaats) zal een aantal interessante Daf- wagens te zien zijn en een tentoonstelling van diverse DAF- attributen.

Ook heeft Huub een aandeel in “de verhalenberg” op de Zuringspeel welke voor 800 jaar Horst aan de Maas gekozen is voor een muzikale, theatrale en symbolische ontmoeting tussen de 16 dorpen van de gemeente.

Na de open bedrijvendag in 2015 en een jaar later 125 jaar America (dat zeer geslaagd was) werd door een paar mensen Stichting Brood op de Plank (BOP) opgericht, waarvan Huub voorzitter werd. Elke 2 jaar organiseert BOP de Open Bedrijvendag: een aantal bedrijven opent dan zijn deuren zodat geïnteresseerde dorpsbewoners hier een kijkje kunnen gaan nemen. Vorig jaar werd samen met Jong Nederland “De nacht van het Dorp” gehouden en sinds een aantal jaren organiseert BOP, samen met de Dorpsraad, “America Bruist met het Kampioenengala”. BOP heeft ook, samen met een aantal vrijwilligers, hand- en spandiensten verleend bij het inrichten van de Dagwinkel in America.

Als lid van OVA zorgt Huub samen met twee anderen ervoor dat America in de feestmaand mooi verlicht is.
Sinds een jaar zit Huub Geuijen in het bestuur van de Dorpsraad en ook daar hebben ze hem weer weten te strikken tot een bestuursfunctie.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is hij ook nog secretaris van de tuinbouwvereniging Horst/Venray/Sevenum en omstreken. Zelf is hij 1,5 jaar geleden gestopt met aardbeien verbouwen, en verhuurt hij zijn kas.

De zaterdagen die hij nog over heeft is hij in het Beukenhofje te vinden, om mee te helpen met het renoveren.

Dit alles had hij natuurlijk nooit kunnen doen zonder zijn steun en toeverlaat, Ans.
Redenen te over voor carnavalsvereniging de Turftreiërs om Huub eens in het zonnetje te zetten. Voor al die jaren inzet voor de gemeenschap willen we hem graag de Orde van Verdinste, d’n Turftreiër uitreiken.
(Bron: www.turftreiers.nl)

 

 

Foto’s