​13-11-22, America
Vanmiddag kwam de Sinterklaas met zijn pieten gelukkig weer naar America. Hij had iets vernomen dat er hier mogelijk een duckrace (eendjesrace) plaats zou vinden. Daarom kwam hij vandaag maar eens in zijn Eendje.

Op mooi versierde Turfstèkersplein stonden leden van Muziekvereniging St. Caecilia America al heerlijk in het zonnetje al lekker wat sinterklaasliedjes te spelen en de eerste pieten kwamen al vanuit verschillen kanten naar dit pleintje toe. Er was nog even wat paniek, want het leek er op dat Sinterklaas en met de Ceremoniepiet als chauffeur, voorbij reed aan alle kinderen. Maar gelukkig kon hij het Eentje draaien om even te parkeren bij het plein waar alle kinderen vol spanning stonden te wachten.

Na het welkom heten en een korte toespraak van de Sint leek het hem wel leuk om weer samen naar Openluchttheater Het Beukenhof te gaan net als vorig jaar, omdat hij dit toen zo’n mooi parkje vond. Onderweg mochten de kinderen van groep 7 en 8 afdraaien bij de soos van OJC Cartouche. Zij gingen daar lekker Pepernotenbingo en Pietenkaraoke doen!

De meeste kinderen hadden leuke dansjes ingestudeerd op verschillende sinterklaasliedjes. Deze mochten ze de Sint dan ook laten zien op het podium van het Openluchttheater. De kinderen van leerjaar 1-2 deden “De pieten megadans”. Leerjaar 3 deed “De pietendans”. Leerjaar 4 “De pietengym”. Leerjaar 5 “Superfan” en leerjaar 6 “Juichen voor de Sint”. Dat was dus een muzikale middag.

Maar er was toch nog een probleempje. Want normaal gesproken krijgen de kinderen tijdens de intocht ook altijd wel een klein cadeautje, maar……uhhhh……die lagen waarschijnlijk ergens op een vliegveld. Want het was niet goed gegaan met het vervoer van de zakken met deze cadeautjes. Maar gelukkig stroomt er een beek door ons dorp. En één van de pieten kon gelukkig net op tijd een paar zakken komen brengen via de Putbeek. Pfffuwww…..!

Na het uitdelen en uitpakken van de presentjes en het zingen van nog een paar sinterklaasliedjes kregen de kinderen nog de gelegenheid om even op de foto te gaan met de Sint. Vele papa’s en mama’s (en ook onze fotograaf;-) maakte meteen van de gelegenheid gebruik door hier een leuk kiekje van te maken. Ook de cameraploeg van Omroep Horst aan de Maas, die de hele dag al gefilmd hadden, wilde Sinterklaas nog wel even interviewen. Dat zal dus nog wel te zien zijn op TV. De middag vloog weer voorbij. En bij vertrek kreeg iedereen ook nog eens een lekker zakje chips. Wat een bofkonten allemaal!

Fotograaf Marco maakte weer heel wat foto. Deze zijn te bekijken via https://photos.app.goo.gl/Mcs8tkUKeTKpKbgR8

En hieronder ook een videocompilatie van deze gezellige middag!

 

 



Voorafgaand…

Hallo ouders/verzorgers en kinderen uit America,
Op zondag 13 nov komen Sinterklaas en zijn pieten weer ons mooie America bezoeken.
Deze middag zal anders ingevuld worden dan andere jaren.

Er zullen geen naamkronen meer gemaakt worden op school. Dit jaar krijgen alle kinderen een naamsticker opgeplakt, deze kunnen bij het verzamelpunt bij de intocht op de daarvoor aangewezen plek opgehaald worden. Mochten kinderen thuis nog graag een naamkroon o.i.d. willen maken, dan zouden we dat erg leuk vinden.

Ook zullen er geen gezamenlijke liedjes/dansjes meer ingestudeerd worden. Aangezien kinderen toch graag een liedje/dans willen doen voor Sinterklaas, is er per leerjaar een liedje gekozen welke de kinderen thuis kunnen oefenen en samen met hun klasgenootjes mogen voordragen tijdens de intocht. Dit betreft de volgende liedjes;

Leerjaar 1-2 en de peuters; “De pieten mega dans” https://www.youtube.com/watch?v=lNsSZ0659Ok
Leerjaar 3; “De pietendans” https://www.youtube.com/watch?v=UttvH1DGspY
Leerjaar 4; “De pietengym” https://www.youtube.com/watch?v=mSXEaARk-2I
Leerjaar 5; “Superfan” https://youtu.be/5690LF5NGXw
Leerjaar 6; “Juichen voor de Sint” https://www.youtube.com/watch?v=t_6Bjtnm3tE

Wij hopen op veel creativiteit en enthousiasme, zodat we er samen een leuke middag van kunnen maken.
Groetjes van het Intocht comité America