Gelukkig, het mag doorgaan….
Vanaf de eerste zondag van juli t/m woensdag 8 juli is het toch weer kermis in America.
En ook dit jaar heeft de dorpsraad (op de valreep) weer voor wat extra activiteiten kunnen zorgen voor de Kermis.

Voor de kinderen is er, net als andere jaren, een Kermiskleurplatenwedstrijd voorafgaand aan de Kermis. De kinderen van de peuterspeelzaal en de basisschool krijgen de kleurplaat via school. Er liggen ook een aantal kleurplaten in de winkel van Ine Derks-Haegens en hij is hier te downloaden. De kleurplaten kunnen op Kermismaandag ingeleverd worden bij De Autoscooters en de Draaimolen van 14:30 tot 19:00 uur, je krijgt dan 1 gratis ritje en wellicht win je er een mooie prijs mee. De prijsuitreiking mag/kan dit jaar niet centraal op het Kermisterrein plaatsvinden vanwege de Coronavoorschriften. De prijswinnaars zullen hun prijsje dit jaar daarom thuis afgeleverd worden.

Wat we ook weer hebben kunnen organiseren is de Kermisstraatkrijtwedstrijd!!! Op dinsdagmiddag 7 juli tussen 15.00 en 17.00 uur mag iedereen, jong en oud, een prachtige straatkrijtkunstwerk maken. Dit zal plaatsvinden voor de deur van de kerk. Een deskundige jury zal alles beoordelen. En uiteraard hebben we ook een mooi prijsjes voor de winnaars. Deze worden dit jaar dus ook thuis bezorgd!

Helaas mogen er vanwege de Corona geen mensen te dicht bij elkaar “verzameld” worden waardoor het organiseren van de Kermisloterij dit jaar niet door kan en mag gaan. Uiteraard vinden dit jammer, maar het is wel begrijpelijk. Laten we hopen dat dit volgend jaar dan maar weer mag….

En of het nog niet genoeg is….hebben we op het laatste moment ook weer de Kermiskortingsbonnen kunnen regelen voor jullie. Want de dorpsraad heeft deze kortingsbonnen samen met de exploitanten op kunnen stellen in jullie voordeel. De Kermiskortingsbonnen zijn verspreid onder de kinderen van de basisschool, liggen bij Ine Derks-Haegens en zijn ook hier te downloaden en printen. Maak hier zoveel gebruik van als u wilt…!!!

En verder….
Dit jaar is een bijzonder jaar. We zijn blij dat onze gemeente het aan heeft gedurfd om de Kermis in ons dorp toch door te laten gaan (want dat was nog niet zeker). Mede door de regelgeving is gekozen voor een andere opstelling van de attracties in het dorp, jullie zullen dit natuurlijk gaan zien. De Kermisexploitanten zullen zich aan de aan hun opgelegde hygiënemaatregelen gaan houden. We hopen natuurlijk dat ook alle bezoekers zich aan hun voorschriften gaan houden, door met name de 1,5 meter-regel zo veel mogelijk in acht te nemen. BOA’s van onze gemeente zullen hier ook op toe gaan zien. Het zou jammer zijn als zij boetes uit moeten gaan delen en/of dat de Kermis moet gaan sluiten als sommigen zich niet aan de regels zouden houden. Hier zijn we met z’n alle verantwoordelijk voor.

Om problemen hierin te voorkomen zouden we iedereen willen vragen niet allemaal meteen tijdens het spitsuur op zondagmiddag te gaan komen. Dit geldt ook voor een bezoekje aan de plaatselijke horeca. Café Boëms Jeu en de soos van OJC Cartouche hebben maar beperkte ruimte beschikbaar. Spreid dus jullie komst over de 4 Kermisdagen, dan komt alles goed!!!
Alvast bedankt en een heel fijne zonnige Kermis 2020 gewenst!!!