In delen van ons dorp ervaart men op dit moment overlast van muizen en ratten. Wellicht heeft dit zelf ook al gemerkt of bent u hier al voor gewaarschuwd door buurtbewoners. In tegenstelling tot wat vele denken, voert de gemeente geen bestrijding uit. Overlast bij u thuis of op uw bedrijf behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid. De gemeente wil u wel adviseren en heeft daarvoor een kleine folder gemaakt, genaamd Muizen en Ratten.

Risico’s
Muizen en ratten vormen een risico voor veiligheid en volksgezondheid. Ze kunnen grote schade aan uw huis en omgeving veroorzaken. Door het knagen aan kabels ontstaat het gevaar op kortsluiting en brand. Daarnaast kunnen muizen en ratten infectieziektes verspreiden. Via ontlasting en urine verontreinigen ze voedsel en water.

In de folder staan de verschillen tussen de verschillende muizen en ratten en hoe u deze het beste kunt bestrijden. Eén van de belangrijkste tips hierin is om een “bestrijdingsplan” samen met uw buurtbewoners uit te voeren. Gezien de risico’s die u loopt is dit het overwegen waard.