De beslissing is genomen.
Voor 1 oktober zal er weer een supermarkt gaan openen in America.

Wat mogen we verwachten?
Eigenaar Jac Philipsen heeft een overeenkomst met groothandel Van Tol Retail uit Bodegraven. Zij leveren aan supermarkten met o.a. de formulenaam Dagwinkel. Voor ons dorp gaat het dus “Dagwinkel America” worden. Een mooie frisse moderne formule, de meest complete oplossing, service- en klantgericht, een goed assortiment en niet te duur.
Ook goed om hier nu te melden is dat de Rabobank gaat zorgen voor een instore pinautomaat in Dagwinkel America. Ook zal het Postagentschap terugkeren. Hier zullen vele Americanen (en toeristen) blij mee zijn.

De vragenlijst van de St. Brood op de Plank heeft een prachtige respons gehad van 60%. Het bleek dat 97,8% het toejuichte dat er weer een supermarkt in het dorp terug kwam, en dat 96,7% ook aangaf er daadwerkelijk boodschappen te gaan doen. Dat zijn bemoedigende cijfers. Er werden maar liefst 80 suggesties gegeven voor een nieuwe naam en zo’n 200 uiterst serieuze tips en suggesties. Bijna 40 vrijwilligers willen iets doen. Geweldig, wat een betrokkenheid ! Samen met de vrijwilligers zal bekeken worden wat er allemaal mogelijk is aan werkzaamheden. Het is niet de bedoeling dat de winkel gedraaid wordt door vrijwilligers. Er komt een enthousiaste bedrijfsleider en personeel.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de winkel en binnenkort zal de nieuwe inventaris geplaatst worden.

Het succes van Dagwinkel America zal afhankelijk zijn van het enthousiasme van de Americaanse consument. Bezoekersaantallen en hun besteding zullen cruciaal zijn voor het behoud van de supermarkt in America, dit zal geen verrassing zijn. Jac hoopt dan ook op een goede start en een positief imago in de toekomst. Laten we samen zorgen voor het behoud van “onze” Dagwinkel America.