Maar liefst 14 prijswinnaars hebben gisteren nog een extra leuke herinnering aan de Kermis 2021 in America mogen ontvangen.

Ook dit jaar kon “De Kermis” gelukkig doorgaan en daarom organiseerde de Dorpsraad van America ook dit jaar weer leuke extra activiteiten om de Kermis wat te promoten, want de “Kermis moet natuurlijk blijven”. Voor de kinderen van de basisschool werd er al voor de 18e keer de Kermis-Kleurplatenwedstrijd georganiseerd en voor de 6e keer de Kermis-Straatkrijtwedstrijd. Dit jaar werden er 64 tekeningen op maandag ingeleverd bij één van de Kermisattracties en maar liefst 40 krijtkunstwerken werden er gemaakt op dinsdagmiddag voor de kerk.

Daarnaast heeft een werkgroep vanuit het Jeugdoverleg America samen met de Dorpsraad dit jaar nog een extra activiteit georganiseerd, namelijk de “Americaanse Kermis Crazy88”. Een activiteit waarbij teams van maximaal 10 deelnemers, jong en oud, diverse kleine opdrachtjes kon uitvoeren in ons dorp, waarbij men kon kiezen uit een lijst van 88 te gek leuke opdrachten. Het bewijs van uitvoering kon men dan via een foto of filmpje aan de organisatie doorsturen. De deelnemers hebben dit dan ook zeer fanatiek gedaan.

Door de coronamaatregelen mochten we ook dit jaar geen centrale prijsuitreiking doen op het Kermisterrein, daarom werden alle prijswinnaars thuis blij verrast met een leuk cadeautje.

Hieronder de prijswinnaars van de Kermis-Kleurplatenwedstrijd:

0-2 jaar       Suus
3-4 jaar       Bregje
5-6 jaar       Stijn
7-8 jaar       Emmy
9-10 jaar     Driek
11-12 jaar   Lisa

 

Voor de kerk van America zijn de straatkrijtkunstwerken waarschijnlijk nog wel te bezichtigen van onder andere deze prijswinnaars:

0-3 jaar          Maud met een mooi kasteel (vak 13)
4-6 jaar          Eef met een griezelig spookhuis (vak 16)
7-9 jaar          Sanne met de botsauto’s van de Kermis (vak 24)
10-13 jaar      Evi met de wereldbol met een mondkapje (vak 5)

 

Er werden heel veel Crazy88 opdrachten uitgevoerd door de teams. Voor de 4 beste teams hadden we vette prijzen te verdelen:

1e plaats, 4 kaartjes voor een uur bowlen bij CP Het Meerdal:     Boom shaka laka laka laka
2e plaats, Cadeaubon t.w.v. € 25,00 van Café Boëms Jeu:             De Emonsters
3e plaats, Cadeaubon t.w.v. € 25,00 van Henk Aarts:                      De Grashoppers
4e plaats: Cadeaubon t.w.v. € 10,00 van de O.V.A.:                         De Jongerts

 

Bekijk de foto’s van de Kermis Straatkrijtwedstrijd 2021 via Google Foto’s.
Bekijk de winnende Kermiskleurplaten 2021 en de blije bijhorende gezichten via Google Foto’s.
Enkele ingezonden foto’s en filmpjes van de Kermis Crazy88 zijn te vinden op Jeugdoverleg America.

De prijswinnaars mochten leuke prijsjes in ontvangst nemen en deze waren ook nog eens mooi verpakt door Ine Derks-Haegens.

Prijswinnaars gefeliciteerd en alle andere kinderen bedankt voor de mooie tekeningen en foto’s. En alle kermisexploitanten en Americaanse sponsoren worden bedankt voor hun bijdrage aan deze wedstrijd. Volgend jaar heeft iedereen weer kans om een mooie prijs te winnen, dus….