Op zaterdag 8 oktober 2016 wonnen Frank, Miriam, Rogier en Marjolein (The Undefeated Champions) de eerste pubquiz van America. Een felicitatie waard, want zij waren de beste van de maar liefst 16 teams van 4 personen. Met dit aantal teams en een behoorlijk aantal toehoorders zat Café Boëms Jeu lekker vol. De sfeer zat er vanaf het begin goed in en de spanning was soms om te snijden. Maar vooral het plezier dat er aan de pubquiz beleefd werd zal in herinnering blijven aan deze avond.

Noem 5 staten in de Verenigde Staten van Amerika beginnend met de letter “M”, wat is de som van alle getallen op een dartbord, welk gezamenlijk woord staat in de titel van een liedje van Gun’s n Roses, Simple Minds en Deep Purple, wat is de naam van de studentenvereniging die onlangs in het nieuws was vanwege misstanden tijdens ontgroeningsfeestjes en aan hoeveel provincies grens de provincie Zuid-Holland? Zo maar wat vragen die voorbij kwamen tijdens deze avond. Ook werden er intro’s van liedjes ten gehore gebracht met de opdracht om de titel en de bandnaam te noemen en werden er abstracte foto’s getoond van skylines. Uiteraard moesten de teams de juiste plaatsnaam er bij te vermelden. Leuk was ook een aantal vragen over ons eigen America, zoals sinds wanneer hebben we openbaar onderwijs in America en hoelang is de Zwarteplakweg. Een heel divers aanbod van vragen dus, waar menig hersenpannetje van gingen kraken. Maar al met al een erg leuke avond.

De avond die georganiseerd werd door Cees Derks en Joep Geurts in Café Boëms Jeu is zeer succesvol te noemen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de Cees en Joep was het allemaal goed bevallen. Daarom zal er volgend jaar begin oktober een 2e editie plaats gaan vinden. Wees er dan snel bij, want vol is vol.

Cees en Joep, bedankt voor de organisatie (en Henk Aarts voor de hapjes)


Bedankt Cees en Joep (en Henk Aarts voor de hapjes)