– Persbericht –
In mei hebben in de dorpen America, Grubbenvorst en Sevenum informatiebijeenkomsten plaatsgevonden en werden inwoners bijgepraat over de ontwikkelingen rondom de geldautomaten. De suggesties die tijdens deze avonden zijn gedaan, nemen we ter harte.

Locaties
Zoals beloofd houden we u op de hoogte van de plaatsing van nieuwe geldautomaten. Afgelopen weken hebben we contact gezocht met de gemeente Horst aan de Maas, dorpsraden en ondernemersverenigingen over mogelijk geschikte locaties.

De volgende locaties worden door hen ondersteund:
– Grubbenvorst: locatie Kloosterstraat, op de parkeerplaats voor de Baersdonck, dichtbij Jan Linders.
– Sevenum: locatie Julianaplein, op de parkeerplaats van het voormalige pand van de Rabobank.
Beide locaties krijgen een pinbox. Dit zijn kleine gebouwen met een pinautomaat, die 24 uur per dag in werking zijn.

In America zijn we in overleg met een gegadigde voor een pinautomaat in een bestaand pand. Wij verwachten op korte termijn deze locatie te kunnen communiceren.

De huidige alternatieven
Totdat de nieuwe automaten in werking zijn, zijn de volgende alternatieven beschikbaar:
– Onze overige geldautomaten in Horst aan de Maas
– Betalen met uw betaalpas
– Rabo Geld Express; het bezorgen van contant geld thuis. Deze service is bedoeld voor klanten die mobiel beperkt zijn of niet zelfstandig contant geld kunnen opnemen bij een geldautomaat. Deze service bieden wij kosteloos aan in de dorpen America, Sevenum en Grubbenvorst totdat de nieuwe geldautomaten in werking zijn.

Op verzoek van enkele ondernemers attenderen we u op de mogelijkheid om een beperkt bedrag ‘bij te pinnen’. Informeer bij hen naar de mogelijkheden.

Tijdsplanning
Alle vergunningen zijn inmiddels aangevraagd bij de gemeente. Wanneer er geen bezwaren worden ingediend, verwachten we dat de pinboxen eind augustus geïnstalleerd kunnen worden.

Zodra de vergunningen definitief zijn informeren wij alle klanten in de betreffende dorpen.