In het Noord-Limburgse America regelen ze de huisarts gewoon zelf
Zorg In het Noord-Limburgse dorp America wordt het gezondheidscentrum voor een groot deel draaiende gehouden door vrijwilligers. In ’t LaefHoês (leefhuis) komen formele en informele zorg op één plek samen.

In ’t LaefHoês zitten onder anderen een huisarts, een fysiotherapeut en pedicure. Het is, zegt Rob de Zwart (55), net als met de kermis in een dorp verderop: ooit organiseerde de gemeente die, nu doen de bewoners het zelf. Zo ging het ook met de gezondheidszorg in America. Toen de enige huisarts in het Noord-Limburgse dorp, Jan van Dongen, in 2010 zijn pensioen naderde, dreigden de bewoners zonder opvolger achter te blijven. Dan organiseren we het maar zelf, besloten ze.

„Nu zorgen we dus voor elkaar”, zegt Lies de Zwart-van Hameren – „Ik ben achtentachtig-en-een-half” – die met zoon Rob in de tuin zit.
…………..
…………..
…………..

 

Wil je dit bericht uit de NRC van 26 oktober 2023 verder lezen op https://www.nrc.nl/nieuws/2023/10/26/in-het-noord-limburgse-america-regelen-ze-de-huisarts-gewoon-zelf-a4178727?fbclid=IwAR3FHhLBBwWi7L9SbtCovl44o592Ili491vTNkgc2Ejj3fo7b_hkxmTOYRo

Of lees het via NRC – In het Noord-Limburgse America regelen ze de huisarts gewoon zelf

(Bron: NRC)