Resultaat Americaanse Opschoondag 2021

mrt 20, 2021 | Activiteiten, Dorpsraad, Nieuws | 0 Reacties

20 Americanen – 13 straten – 43 volle vuilniszakken en kilo’s restafval
Dat was het resultaat van de Landelijke Opschoondag op 20 maart in America.

Onder het genot van een heerlijke voorjaarszon hebben alle vrijwilligers zich fantastisch ingezet en veel afval uit de Americaanse natuur verwijderd. Ook de kinderen die erbij waren, hebben het super gedaan. Middels deze weg willen wij alle vrijwilligers nogmaals bedanken! Ook dank aan Dagwinkel America voor het sponsoren van heerlijke appelflappen.

Half jaar
Dit was de eerste keer dat we de Landelijke Opschoondag georganiseerd hebben in America, maar we kunnen zeker spreken van een geslaagde editie. Het plan is ontstaan om dit twee keer per jaar op te pakken. Er zal tegen die tijd opnieuw een oproep verschijnen waarbij je je kunt aanmelden.

ZAP’ers
Naast deze Landelijke Opschoondag zijn er het hele jaar door diverse ZAP’ers (Zwerf-Afval-Pakkers) actief in America. Dus ook gedurende het jaar wordt dankzij de inzet van deze mensen al heel veel opgeruimd en verwijderd. Heb je interesse om ook als ZAP’er aan de slag te gaan? Dan kun je je opgeven bij de gemeente via www.horstaandemaas.nl/zwerfafval-opruimen. Je krijgt dan van de gemeente materialen ter beschikking.

Vragen of meer informatie? Stuur een e-mail naar Dorpsraad America, schoon@inamerica.nl

Een schonere wereld begin bij jezelf – Samen voor een schoon America!